tiistai 5. heinäkuuta 2016

Lähimatkailua: Kuusankosken Taideruukki

Viikonloppuna kävimme anopin luona kyläilemässä Korialla ja samalla vierailimme myös Kuusankosken Taideruukissa. Ajattelin vinkata tästä myös tänne blogiin, koska itselleni paikka oli täysin uusi tuttavuus ja ruukki sopii erinomaisesti esimerkiksi lähiseudulla asuvien päiväretkikohteeksi.

Taideruukki sijaitsee Kuusankoskella, entisen Kymintehtaan tiloissa ja paikka tunnetaan myös nimellä Ruukinportti. Alueelta löytyy eri alojen paikallisia yrittäjiä, muunmuassa käsityöpuoteja, taidenäyttelyitä, graafista suunittelua, teatteritoimintaa, sekä kirpputori ja kahvila. Paikalle on helppo saapua omalla autolla, sillä pysäköintitilaa on runsaasti.
Kiersimme tällä kertaa vain nopeasti läpi Taideruukin puodit ja näyttelyt, mutta huomasin nopeasti, että voisin itse viettää useammankin tunnin Ruukissa. Tänne on siis päästävä joskus ihan ajan kanssa uudelleen. Itseäni kiinnostivat ainakin White Capricorn Lifestyleputiikin, Ruukin Puodin, sekä Tuomon Luomun tuotteet. Anoppini yrityksen, ProTerveysTaidon Puodista löytyvä kipukoukku olisi myös tarpeen tällaiselle istumatyöläiselle, muistan kokeilleeni sellaista jossain aikaisemmassa työpaikassa. Ruukinportin kirpputorilla emme nyt ehtineet käydä, mutta ehdottomasti myös se pitäisi päästä joskus koluamaan läpi ja Café Ruukittaren leivonnaiset ja itsetehdyt leivät niin herkullisilta, että siellä olisi hyvä nautiskella päiväkahvit kiertelyn lomassa.
Taideruukissa järjestetään myös erilaisia taidenäyttelyitä. Esimerkiksi Taideruukin toisessa kerroksessa Pato Klubilla on tällä hetkellä esillä graafikko Kyösti Variksen "Kyösti Varis - Merkkejä ja julisteita"- näyttely 31.7. saakka. Näyttelyssä on myös myynnissä Kyöstin suunnittelemien julisteiden alkuperäispainoksia, sekä näyttelyjulisteita.
Tänne on siis päästävä toistekin! :) Kesällä parhautta on tehdä päiväretkiä läheltä löytyviin kohteisiin ja voisin kuvitella suuntaavani tänne esimerkiksi äitini kanssa viettämään mukavaa äiti-tytärpäivää. Löytyykö ruudun takaa ketään jolle Taideruukki olisi tuttu paikka jo entuudestaan?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti